HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

3. Az alapok – Mit jelent neked pontosan a gazdagság? (1. LECKE)

2012.02.03. 20:43 Plain Jane

Te hányszor hallottad már másoktól: „gazdag akarok lenni!” vagy „bárcsak gazdag lehetnék!”? Te magad hányszor gondoltad? Biztos sokszor! Én is J És ez így jól is van, csak éppen nem elég!

Az erős akaraton és kívánságon felül mi kell még hozzá? Pontosítás! Ha nem fogalmazod meg egészen pontosan, mit akarsz elérni, mindig csak egy ködös álom után tapogatózol – márpedig egy ködös álmot nem lehet megvalósítani!

Szóval le kell írni. Otthon vagy? Lenyugodott már körülötted a család, tudsz koncentrálni? (Ha nem, várd ki ezt a nyugis időszakot, és ezt a gyakorlatot ekkor végezd majd el. Azért most olvass tovább!)

Mit jelent számodra a gazdagság? Képzeld el azt az állapotot, amiben elég gazdag vagy és boldog vagy, amiben kényelmesen elnyújtózol, és írd le, hogyan is néz ki:

·         Hol laksz? (város, városrész/kerület, mekkora a lakás!)

·         Milyen kocsid van? (hány, milyen márkájú)

·         Mivel foglalkozol? Mi a munkád?

·         Hogy néz ki egy tipikus munkanapod? (Hány van belőle egy héten?)

·         Mi a hobbid?

·         Hogy néz ki egy tipikus szabadnapod?

·         Hány gyereked van?

·         A gyerekeid hova járnak iskolába? Milyen hobbijaik vannak, űznek-e versenysportot, járnak-e pl irodalmi vagy egyéb versenyre?

·         Hányszor és hova mentek nyaralni?

·         Mit tudsz megadni még a családodnak? (Párodnak, szüleidnek – az ő mindennapi boldogulásukra és hobbijaikra gondolj.)

·         Van-e bármi titkos vágyad, ami eddig nem valósult meg, akár pénzhiány, akár más miatt? (Pl ha szeretnél külföldre költözni, de nem lehet, mert édesanyád állandó ápolásra szorul.)

Megvan a lista? Nagyon komolyan mondom, hogy tényleg képzeld el magad egy ideális állapotban! Ha ez segít, képzeld el azt, hogy hová szeretnél eljutni 5 vagy éppen 10 év múlva!

Ugye jó álmodozni? Most nézd meg ezt a listát, és válaszd ki belőle azt az egyetlenegy dolgot, ami számodra a legfontosabb, és amiről képes vagy eldönteni, hogy neked ez a leghőbb vágyad, és hajlandó vagy ezt felvállalni, mostantól ennek a célnak a teljesítéséért küzdesz!

Milyen érzés?

Szerintem fantasztikus. Végre van előttem valami, ami elég messze van, és nem csak gyötröm magam azzal, hogy kijöjjek a havi béremből, hanem egy nemes cél érdekében fogok dolgozni. Már ettől a pillanattól.

Tudod, a trükk az, hogy a legfontosabb álmaink igenis teljesíthetőek. Ha te azt mondod, hogy szeretnél egy Audit, mindennél jobban, hiába piszokdrága kocsi, ha igazán akarod, meglesz. Tudod, miért? Tudod, mire jó ez a cél-kitűzéses lecke? Kinyitja a szemedet. Ha van célod, ha reggel ezzel kelsz és este ezzel fekszel, minden apróságot észre fogsz majd venni, ami közelebb juttat téged a célodhoz, és nem mész el semmi olyan lehetőségszerű kezdeményecske mellett, ami megvalósíthatja az álmodat!

Na, ez volt az első lecke. Ha van kedved, a céljaid listáját tedd ki a falra valahol a lakásban, vagy cseréld le a számítógép képernyővédőjét egy olyan fotóra, ami a célodat szimbolizálja, hogy a cél még többször eszedbe juthasson. Szerintem ha igazán akarod, akkor erre nem lesz szükség!

Üdv,

Plain Jane

Ui. Legközelebb egy olyan titkot árulok el, amiről még a legügyesebb pénzügyesek sem hallottak. Addigis, ha van kérdésed, irány a komment!

 

Szólj hozzá!

Címkék: álom pénz pénzügy lecke gazdag gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr804060088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása