HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

7. Hitelrészletek, hitelköltségek csökkentése

2012.02.19. 18:00 Plain Jane

Előző bejegyzésemben ahhoz nyújtottam segítséget, hogy összegyűjtsd, milyenfajta hiteleid vannak, és ezek mennyibe kerülnek.

Mivel a blog célja az, hogy segítsek a pénzügyeid rendbetételében, most azt is megmondom, hogyan lehet a felvett hiteleket javítani. A rossz hír az, hogy ez nagyon nehéz ügy, mert a pénzintézetek igyekeznek olyan hitelkonstrukciókat kitalálni, hogy az ügyfelek ne akarják máshogyan visszafizetni a felvett pénzt.

A bankok a hitelekből élnek (nagyrészt), tehát ha visszaadod a pénzüket (ami mások befektetéseiből, bankszámlabetétjéből, plusz a pénzintézetek által forgatott pénz nyereségéből jön össze), ők nem tudnak hitelkamatot számlázni neked. Ha te nem fizeted a kamatot, nekik nem lesz meg a bevételük. Tehát igyekezni fognak, hogy például ne akarjál előtörleszteni: egyáltalán nem engedik, vagy nagyon magas büntetőkamatot adnak meg az előtörlesztésre.

Mindenképpen azt tanácsolom, hogy fordulj független hiteltanácsadóhoz, ha elégedetlen vagy hiteleiddel. Ha te magad akarsz keresni egyet, figyelj rá nagyon oda, hogy tényleg független legyen: ne dolgozzon banknál, biztosítónál, ingatlanirodánál! Kérdezd meg, milyen cég áll mögötte, honnan szerzi be az információkat, milyen szakmai alapon tud segíteni neked! Nagyon kell érteni a hitelekhez ahhoz, hogy át tudjuk őket váltani (kiváltani, előtörleszteni), így fontos, hogy hozzáértő személyt válassz, aki a szerződésből látja, ha mondjuk még egy évig tilos váltanod, mert vissza kellene fizetned egy rakás kedvezményt. Ezeket te is megpróbálhatod kiolvasni, de a végrehajtást mindenképp bízd szakemberre, már csak azért is, mert ő akár a te pénzintézeteddel is lehet olyan jóban, hogy ügyesebb feltételeket harcol ki neked!

Ha nem ismersz független hiteltanácsadót, mégis szeretnéd, hogy valaki ránézzen hiteleidre (különösen a hosszú lejáratú hiteleket érdemes megnézetni), írj nekem, én tudok ajánlani szakembert.

Akárkihez is fordulsz, mindenképpen vidd magaddal a hitel felvételével kapcsolatos iratokat, amiből kiderülnek az alábbiak:

·         általános szerződéses feltételek;

·         a hiteled nagysága, a havi törlesztőrészleteid, a pontos futamidő;

·         a hitel célja (adásvételi szerződés és közjegyzői okirat).

Készülj fel rá, hogy lehet, hogy jó hitelt kötöttél (mostanában nincsenek olyan jó konstrukciók, mint pár évvel ezelőtt), de az is lehetséges, hogy havi több tízezer forintot tud majd neked spórolni a hiteltanácsadó. Ha ez az utóbbi eset következik be, akkor pedig ígérd meg nekem, hogy megkéred a hiteltanácsadót, hogy ajánljon neked egy befektetési tanácsadót. Ezt a különbözetet fektesd be, tedd félre magadnak, ne költsd el! Elkölteni mindenki tudja, de félretenni csak az ügyesek tudják!

Van véleményed? Mondd el kommentben!

Plain Jane

 

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel pénz pénzügy gazdag megtakarítás gazdagság nemlecke

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr404119125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása