HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

9. Banki költségek csökkentése

2012.02.23. 23:37 Plain Jane

Kevesen vagyunk, akik szívesen vesszük a nyakunkba a feladatot, hogy bankot váltsunk. Oda van megadva már egy csomó beszedési megbízás, ez a szám van bejelentve a munkahelyünkön, meg különbenis, sok fáradsággal jár. Még rágondolni is rossz!

Ha számodra elfogadható a banki költségeid szintje, tényleg ne foglalkozz vele.

Csakhogy mégis mennyi az „elfogadható”?

Tudtad, hogy lakossági számlát már havi 280 Ft-ból is lehet működtetni? Igen, kétszáznyolcvan forint, nem felejtettem le egy nullát.

És tudtad, hogy vállalkozói számlát már havi 1200 Ft-ból is lehet működtetni?

A fenti árú konstrukciókhoz internetbank, normális bankkártya jár, minden modern igényt kielégítenek. Ha te inkább havi 3000-5000 forintot fizetsz egy-egy bankszámládért, javaslom, hogy nézz utána, hogyan tudnád ezt csökkenteni. Havi 2000 Ft különbség már megéri: gondolj bele: inkább a bankodnak adsz 2000 Ft-ot, vagy elviszed a családot havonta egyszer cukrászdába?

Az interneten könnyen utána tudsz nézni, melyik banknál milyen konstrukciók vannak. Javaslom, hogy előbb menj be (telefonálj be) a saját bankodba, és kérdezd meg őket, hogy a te bankolási szokásaiddal tudnak-e olcsóbb bankszámlát ajánlani, mert könnyen lehet, hogy igen. Ennek az az előnye, hogy a váltás csupán egy technikai átmozgatás lesz, és a külső bankszámlaszámod ugyanaz marad. Nem kell lejelenteni a munkahelyeden, nem kell kézzel átírni egy tucat beszedési megbízást.

Ha pedig bankon belül nem kapsz jobb ajánlatot, nézz körül a piacon. Ajánlom a bankváltás.hu weboldalt, ahol pontosan meg tudod adni banki szokásaidat, és pontos kalkulációt kapsz a költségeidre.

Valószínűleg kb ötévente érdemes lesz bankszámlát, bankot váltanod életedben. Minél többen gondolkodunk így, annál inkább versengenek majd a bankok a kegyeinkért. Ez jó, nem?

Gyere legközelebb is, a lakhatás költségeit gyűjtjük össze! (Jó-jó, tudom, nem izgalmas, de hasznos!)

Plain Jane

 

Szólj hozzá!

Címkék: bank pénz pénzügy gazdag költség megtakarítás gazdagság nemlecke

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr774119364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása