HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

14. Költségeid – Gyerekek költsége (8. LECKE)

2012.03.12. 23:43 Plain Jane

Az az igazság, hogy én elámulok, mindahányszor azt hallom, sokba kerül egy gyerek. Én ezt valahogy nem vettem észre. Mint ahogy azt egy sokgyerekes anyukától hallottam: a kisbaba elalszik egy cipősdobozban is. Szóval a gyerekvállalás sem kerül egymillió forintba: a legolcsóbb kiságy megteszi, a használt bébiruhák sokkal nagyobb választékban kaphatók, a papírpelenka helyett megint a textil a divatos, babakád nem kell (ha kinövi a mosdót, elég nagy a felnőttek kádjához), babakocsi helyett hordozókendő praktikusabb stb.

A gyerek úgy kerül egyre többe, ahogy nő. Nézzük inkább ezeket az „igazi” költségeket.

Nyisd meg a költségvetés Excel tábládat, és a következő sorba írd fel: „Gyermekek” (az „A” oszlopba).

  1. Ha nincs gyerkőc, ide írj egy szép nullát és készen is vagyunk.
  2. Ha abban a szörnyű helyzetben vagy, hogy ugyan nincs babátok, de nagyon szeretnétek és ez jelentős összegbe kerül, akkor írd ide a kezelések éves szintre vetített költségének 1/12-ed részét.
  3. Ha pedig abban a szuper helyzetben vagy, hogy van legalább egy gyermek a háztartásban, írd fel az alábbi sorokat a táblázatba (az „A” oszlopba), és számold ki a havi összegeket („B” oszlop):

·         havi étkezési díj a bölcsiben/oviban/iskolában (ebből csak 10-11 hónap szokott lenni, az éves összeget oszd el 12-vel, és azt írd ide költségként), illetve az ebédre adott pénz

·         havi zsebpénz

·         csoportpénz (óvodában, iskolában)

·         edzések díja (sportklub tagsági díj, versenydíjak, versenyre utazás költsége, speciális felszerelés – például a cipőt, ruhát, korcsolyát minden évben kinövik, itt az éves költség 1/12-ed részét is vedd figyelembe)

·         szakkörök, korrepetálás, nyelvtanulás, ének-zene, egyéb iskolán kívüli képzés díja és költségei

·         gyermek egyéb hobbijának havi költségei

·         hétvégi időtöltés költségei (például játszóház, bébiszitter, mozi, diszkó)

·         tankönyvek, tanszerek éves költségének 1/12-ed része

(A gyerek lakhatását, közlekedését már számoltuk, így azt itt ne írd még egyszer!)

Ha gyermeked már főiskolára, egyetemre jár, ajánlom, látogass el a felvi.hu honlapra, és nézd meg a statisztikákat, mennyibe kerül egy-egy félév, és hasonlítsd össze saját adataiddal!

Ma ennyit dolgoztunk!

Szép napot!

Plain Jane

 

Szólj hozzá!

Címkék: család gyerek pénz pénzügy lecke gazdag költség gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr724218817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása